online dierenwinkel
pexels-caio-56733

Vogelbenodigdheden die jij nodig hebt

Vogelbenodigdheden – Wat heb je nodig om vogels te houden?

Vogels houden is een hobby als een ander, maar het is vooral ook een kunst. Je hebt een basispakket aan expertise en nodig voor je eraan begint en gelukkig krijg je die. Wij leggen uit welke vogelbenodigdheden je nodig hebt.

1. De juiste voeding

Veel vogels hebben nood aan rasspecifieke voeding. Zo vind je bijvoorbeeld speciaal kanarievoer of voer specifiek voor parkieten. Informeer je dus zeker over welke voeding jouw huisdier het beste krijgt. In bulk je vogelvoeding kopen garandeert je vaak een mooie korting, maar doe dat alleen als je veel vogels tegelijk houdt. Waarom? De voedingswaarde gaat met de tijd verloren. Hoe verser, hoe beter dus. Opgelet: sommige vogels spugen ook de velletjes van zaadjes weer uit, waardoor hun voederbakje vol lijkt. Check dus elke dag of ze nog voldoende voeding hebben.Extra lekkere snack: verwen je tropische vogel met extra snacks. Ze zijn dol op groen! Onkruid zoals baardenbloemen en brandnetels vallen bijvoorbeeld erg in de smaak. Veel vogels zijn ook dol op rozenbottels en frambozen, maar geef deze met mate.

2. Vers water

Altijd toegang hebben tot vers water is een must voor je vogeltje(s). Drinkbakken bestaan in alle maten en gewichten. Kies bij voorkeur een drinkbak met een waterreservoir zodat je vogel nooit per ongeluk in zijn eigen drinkbak urineert. Er bestaan ook drinkbakken met vlotters. Hierdoor blijft het waterniveau automatisch constant en heeft je vogel nooit te veel of te weinig water.

3. Genoeg ruimte

Je vogels moeten voldoende beweging hebben en dat is helaas in een klein kot niet gemakkelijk. Die gebruik je best alleen voor het transport. Hoe groter, hoe beter natuurlijk, maar alles hangt af van hoe groot je vogel is. Een papegaaienkooi is best minstens 70 x 70cm bij 1 meter groot, bij parkieten kan het bijvoorbeeld al voor 40 x 35cm bij 55cm hoogte. Kies bij voorkeur een rechthoekig model, want in ronde modellen raakt het dieptezicht van je vriendje in de war.Extra tip: installeer je graag een volière in de tuin? Zorg wel voor een plekje uit de tocht. In de winter houd je (vooral tropische) vogels beter binnen of in een overdekte veranda bijvoorbeeld.

4. Accessoires in een vogelkooi

De diertjes zijn letterlijk echte speelvogels. Jawel, vogelspeelgoed bestaat ook! Van klimspeelgoed tot schommeltjes of zelfs intelligentiespeelgoed. Vogels zijn er even dol op als honden op hun speeltjes. Voorzie genoeg variatie voor je kameraad en wissel geregeld af zodat je vogel zich zeker niet verveelt.

Veel vogels vinden het de max om te klimmen, maar het is ook erg belangrijk om minimaal twee zitstokken te voorzien. Plaats ze op verschillende hoogtes in je kooi en verander ze liefst niet van plek. Eens je huisdier zijn rustig plekje heeft gevonden, wil je hem of haar liever niet te veel meer in de war brengen. Je kan er wat schuurpapier rond hangen, want dat zal hun scherpe nageltjes op een natuurlijke manier wat afvijlen.Extra tip: de meeste vogels zijn dol op badjes nemen. Vooral in de zomer en in de lente is een vogelbadje een must. Bovendien is het ook super schattig om te zien hoe je vogel zich wast!

5. Houd het proper

Vermijd geurtjes door je vogelkooi te voorzien van een goede laag bodembedekking. Probeer ook hier gerust wat varianten uit. De meest gebruikte zijn aarde, gras, zand en houtschilfers. Zitten je vogeltjes binnen? Er bestaan ook geurwerende varianten die verrijkt zijn met bijvoorbeeld anijs om een verfrissende geur te garanderen. Verschoon het kot van je kameraadje(s) minstens 1 keer per week. Jij gaat ook liever naar een proper toilet hé?

Op zoek naar de juiste vogelbenodigdheden om te houden? Op de website van DierenDeals vind je alle voeding, speeltjes, waterbakjes en andere accessoires om je vogels gelukkig te houden. Bekijk zeker ook onze Instagram & Facebook pagina want ook daar vind je regelmatig fantastische vogelbenodigdheden terug.

vogelbenodigdheden

Deze vind je wellicht interessant

Filter producten

Merken

Merk mobile

Prijs

Prijs zoekresultaten

,-,-